هفت گام جهت مقابله با زورگویی

مسعود سعیدی
متأسفانه کودکان مبتلا به اختلال طیف اتیسم (اوتیسم) بیشتر در معرض آسیب زورگویی هستند. مطالعه ای در سال 2012 توسط شبکه ی تعاملی اتیسم نشان داد که مجموع 63 درصد از 1167 کودک مبتلا به ASD در سنین 6 تا 15 سال در بعضی از مراحل زندگی های شان مورد زورگویی قرار گرفته بودند.
Autism Speaks متعهد به فراهم کردن منابع و ابزارهایی است تا به موضع گیری در برابر زورگویی کمک کند تا هیچ کودک یا بزرگسالی در این طیف، احساس ترس در برابر مورد زورگویی قرار گرفتن در مدرسه، کار، یا خارج از جامعه را تجربه نکند.
در سال 2012، Autism Speaks با مرکز ملی ناتوایی های یادگیری، Ability Path و مرکز ملی پیشگیری از زورگویی همکاری کرد تا از طریق پروژه ی Bully جنبشی را به سمت جهان بدون زورگویی ایجاد کند. با کمک یکدیگر ابزار کاهش زورگویی مملو از اطلاعات و منابع ویژه ی والدین، مربیان و دانش آموزان در ارتباط با زورگویی و بچه هایی با نیازهای خاص را منتشر کردیم.
بر اساس این ابزار، ما هفت گام را برای کمک در برابر مقابله با زورگویی مطرح کردیم. ابزار ویژه ی مقابله با زورگویی تعدادی از راهنمایی های اضافی و منابعی برای انجام دادن هر کدام از این مراحل را در بردارد. این پیوندها شامل مراحلی است.
1. گفتگو را شروع کنید.
چون افراد مبتلا به اتیسم ممکن است تشخیص ندهند که مورد زورگویی قرار می¬گیرند یا نمی توانند بگویند که در مدرسه یا جامعه چه اتفاقی دارد می¬افتد اولین قدم این است که گفتگو را شروع کنیم تا آنها بفهمند که زورگویی یعنی چه و چرا خوب نیست. به کودک یا دانش آموزتان آموزش بدهید تا تفاوت بین رفتار مناسب و نامناسب همکلاسی هایش را تشخیص بدهد. مطمئن باشید کودکتان وقتی که مورد زورگویی قرار می گیرد راحت به شما می¬گوید او را تشویق کنید تا در مورد احساساتش در مدرسه با شما صحبت کند. حامی باشید.
ابزار کاهش زورگویی شامل بخش هایی برای والدین و هم چنین مربیان است که چگونه با کودکشان در مورد زورگویی حرف بزنند.
2. طرحی را توسعه دهید.
برنامه ی آموزش انفرادی کودکتان منبع بزرگی است که می¬توانید از آن برای مبارزه با زورگویی استفاده کنید. به صورت تیمی کار کنید تا بتوانید پیش بینی کنید در مکان های مختلف از زورگویی جلوگیری کنید و در صورتی که اتفاقی بیفتد، آن را متوقف کنید. برنامه ی آموزش انفرادی باید مکانیسم هایی را شامل شود که بر اساس توانایی ها و چالش های منحصر به فرد کودک باشد و او را سالم نگه دارد.
ابزار کاهش زورگویی شامل بخش هایی برای والدین است که چگونه از ابزار کاهش زورگویی در برنامه ی آموزشی انفرادی کودکشان استفاده کنند.
3. تحمل را آموزش دهید.
آموختن تحمل در مدارس برای مربیان و مدیران ضروری است. محیط مدرسه در قلدری کردن بچه ها و اینکه چگونه آنان از قلدری در امان باشند تأثیر گذار است. برنامه های درسی را توسعه بدهید و اهمیت تحمل و اثرات زورگویی روی اشخاص را به دانش آموزان آموزش دهید. سخنران بیاورید تا دانش آموزان درباره ی تجلیل از تفاوت هایی مثل ناتوانایی ها بیشتر یاد بگیرند.
بخشی از ابزار کاهش زورگویی برای مربیان شامل این است که چگونه در مدرسه تحمل را آموزش بدهید. و بخش دیگر این است که چگونه تحمل را افزایش دهید. اگر شما والد هستید این منابع را با معلمان کودک و مدیران مدرسه به اشتراک بگذارید.
4.آگاهی و پذیرش را افزایش دهید.
روشی خوب به منظور افزایش آگاهی و پذیرش آن در مدرسه و جوامع از طریق آموزش دادن به دانش آموزان و کارمندان است. اگرچه بعضی از والدین ممکن است با انجام دادن آن احساس آرامش نکنند. دیگران متوجه شده اند که آموزش همکلاسی ها درباره ی معلولیت کودکشان به جلوگیری از زورگویی کمک کرده است و کودکشان توسط هم سن و سالان پذیرفته می¬شود. این می¬تواند به کودکتان در مدرسه کمک کند.
ابزار کاهش زورگویی شامل نکته هایی برای آموزش همکلاسی های کودکتان درباره ی ناتوانی او است و به آن ها اجازه می¬دهد در مورد مهارت های منحصر به فرد و توانایی های کودک، چالش هایی که ممکن است با آن مواجه شود و همچنین روش هایی که آنان می¬توانند بهتر از کودکتان در مدرسه حمایت کنند، آشنا شوند.
5. خودحمایتگری را آموزش دهید.
در حالی که والدین و مربیان می¬توانند حمایت ها و طرح هایی برای جلوگیری از زورگویی داشته باشند آموزش دادن به دانش آموزان هم خیلی مهم است تا از توانایی های شان مطلع باشند. آن ها یاد می¬گیرند که چگونه متوجه زورگویی شوند و وقتی برایشان اتفاق افتاد چگونه به آن پایان بدهند. ضروری است به کودکتان یا دانش آموز آموزش بدهید چگونه از او حمایت می کنید؟ مخصوصاً هنگام غلبه کردنش بر زورگویی. به او کمک کنید تا بفهمد که چرا استقامت برای او مهم است؟ و به منظور مقابله با زورگویی به روش خودش ارتباط برقرار کنید و از اتفاق افتادن دوباره خودداری کنید.
ابزار کاهش زورگویی شامل اطلاعاتی برای والدین است که چگونه خودحمایتگری را آموزش بدهند و همچنین اطلاعاتی برای دانش آموزان را در بر می¬گیرد که خودحمایتگری چیست و چگونه می¬توانند آن را تمرین کنند.
6. حقوقتان را یاد بگیرید.
اکثر ایالت ها در مورد زورگویی قوانینی دارند و بعضی از آن ها در مورد آزار و اذیت بچه ها با ویژگی های خاص، قوانین مخصوصی دارند. مهم است تا حقوقتان و حقوق کودکتان را موقع رخ دادن حوادث زورگویی بشناسید. طبق وب سایت stopbullying.gov قانون گذاران ایالتی و محلی برای جلوگیری از آزار و اذیت و محافظت از بچه ها اقداماتی انجام داده اند. از طریق قوانین (در دستورالعمل های آموزشی ایالتی شان و جای دیگر) و سیاست های نمونه (که راهنمایی را به نواحی و مدارس ارائه می¬دهند) هر ایالتی به طور متفاوت زورگویی را بررسی می¬کند.
کشف کنید که ایالت شما چگونه در قوانینش به آزار و اذیت اشاره می¬کند؟
7. بلندتر حرف بزنید.
چه شما والدی هستید که می¬بیند کودکتان زورگویی می¬کند، چه معلمی که می¬بیند زورگویی در مدرسه اتفاق می¬افتد یا دانش آموزی هستید که احساس می¬کند مورد آزار و اذیت قرار می¬گیرد، اولین چیزی که باید انجام بدهید بلندتر حرف زدن است. بگذارید در مورد این که چه اتفاقی می¬افتد مدیران مدرسه بدانند و به آنان بگویند که زورگویی نقض حقوق فردی و هم چنین برنامه ی آموزشی انفرادی او است. اگر مدرسه به اندازه ی کافی کاری انجام نمی¬دهد تا جلوی زورگویی را بگیرد و از اتفاق دوباره جلوگیری کند، می¬توانید برای کمک به سازمان حمایتی دسترسی پیدا کنید. وقتی که حادثه های آزار و اذیت را گزارش می¬دهید مهم است تا اطلاعات را به صورت کتبی در اختیار داشته باشید.

منبع
https://www.autismspeaks.org/blog/7-steps-take-stand-against-bullying

1400
اردیبهشت
25
شنبه 25 ارديبهشت 1400
2021
May
15

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.